Rapçi Rota kimdir ve kaç yaşında? Rapçi Rota gözaltına mı alındı? İddialara savcılıktan açıklama

Rapçi Rota kimdir ve kaç yaşında? Rapçi Rota gözaltına mı alındı? İddialara savcılıktan açıklama

Rapçi Rota gözaltına alındı mı? Rapçi Rota kim? sorularının yanıtları sosyal medyada araştırılıyor. Ünlü rap şarkıcısı Rota mahlaslı Bulut Alpman'in sosyal medyadan polisler tarafından gözaltına alındığına ilişkin paylaşımı üzerine, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama yapıldı. Detaylar haberimizde...

'Rapçi Rota kimdir?', 'Bulut Alpman kaç yaşında ve nereli?', 'Rapçi Rota neden gözaltına alındı?' sorularının yanıtlarını sayfamızda aktardık. Rapçi Rota, dün sabah saatlerinde İstanbul'daki evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındığına dair bir paylaşımda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, gözaltı kararının bulunmadığı belirtildi. Detaylar haberimizde...

RAPÇİ ROTA GÖZALTINA ALINDI MI?

Rota ismiyle tanınan Bulut Alpman, dün sabah saatlerinde İstanbul'daki evine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındığını öne sürdü.

Gözaltına alındığını, polis baskını sırasında çektiği görüntüleri sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabından paylaşarak duyuran Rapçi Rota'nın görüntülerinde, polisin evin kapısının açmaması halinde kapıyı kıracağını söylediği duyuluyordu.

Rapçi Rota'nın gözaltına alınma nedeninin şarkısında geçen sözler ve video klibindeki görüntülerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a gönderme yapması olduğu öne sürülüyordu.

Hayranları başta olmak üzere binlerce sosyal medya kullanıcısı, Rota'nın gözaltına alınmasını sosyal medyada eleştirmişti. 'Free Rota' (Rota'ya özgürlük) etiketi sosyal medya gündeminde ilk sıralara yerleşti.

SAVCILIKTAN 'RAPÇİ ROTA' AÇIKLAMASI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rapçi Rota'nın gözaltına alındığına yönelik paylaşımları yalanladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı gazete ve haber siteleriyle bazı sosyal medya hesaplarında yer alan gerçeğe aykırı yayın ve paylaşımlarıyla ilgili açıklama yapılması ihtiyacı duyulduğu belirtilerek, "Kamuoyunda 'Rota' ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

'RAPÇİ ROTA' BULUT ALPMAN KİMDİR?

Rap şarkıcısı Bulut Sedat Alpman, nam-ı diğer Rapçi Rota, 1990 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Müzisyen, profesyonel sporcu, profesyonel sporcu koçu, Makro Marka ve Rota Management şirketler grubu kurucusu, kalite ve risk yönetimi uzmanı, stratejik yönetim uzmanı, kurumsal strateji danışmanı, Cafe FLU ve Rotaile Yapım Şirketi kurucusudur.

Aslen Kafkas kökenli olan Bulut Alpman beş kişilik bir ailenin en küçük çocuğu olarak İstanbul'da büyüdü. İlkokul ve ortaokul yıllarında çevresel faktörler, yetiştirilme tarzı ve ailevi nedenlerinden ötürü 5 ayrı okulda okumasına neden oldu. Aynı nedenler sonucunda lise ikinci sınıftayken okulu bıraktı.

12 yaşında bir oto tamircisinde çalışmaya başlayan Bulut Alpman, 15 yaşına geldiğinde kendi kurduğu bir iş operasyonundan ticari gelirini elde etmeye başladı. 16 yaşına geldiğinde kendi evinde tek başına yaşamaya başlayan Alpman, 'Rota Management Gruplar Şirketi'ni kurmak için ilk adımını attı. Eş zamanlı olarak eğitim hayatına devam eden Rapçi Rota, School of Audio Engineering'de (SAE) ses mühendisliği eğitimi aldı.

Esnaf bir ailenin çocuğu olan Bulut Alpman'ın henüz küçük bir çocukken organizasyon ve yönetim becerisi ailesi tarafından fark edildi ve kendini bu konuda yetiştirmesi için çeşitli eğitimler alması sağlandı. İş hayatında yol gösterdiği arkadaşlarıyla beraber, şirket olarak insan yetiştirmeyi ilke edindi. Yetiştirdiği ekibiyle aile şirketini kurmayı yaşantısındaki en büyük başarı olarak nitelendiren Rapçi Rota'nın kurduğu şirketler Türkiye ve yurt dışında halen faaliyet göstermektedir.

RAPÇİ ROTA KAÇ YAŞINDA?

1990 doğumlu olan Rapçi Rota mahlaslı Bulut Sedat Alpman, 2020 yılı itibariyle 30 yaşındadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN