Pakdil’den Behramoğlu’na elli edebiyatçı YouTube’da

Pakdil’den Behramoğlu’na  elli edebiyatçı YouTube’da

Korona günlerinde anlamlı proje... Telif Hakları Derneği ‘Yaşayan Türk Edebiyatı’ projesiyle hazırlanan ve çağdaş 50 şair, yazarın yer aldığı belge filmleri YouTube hesabında ücretsiz erişime açtı. Kültür Bakanlığı’nın da destek verdiği çalışmada, Rasim Özdenören, Ataol Behramoğlu, Mehmet Ragıp Karcı, Yıldız Ramazanoğlu ve Nuri Pakdil gibi isimlere yer veriliyor. Şair ve edebiyatçılar yazarlık serüvenlerinin nasıl şekillendiğini anlatıyor.

Telif Hakları Derneği’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile gerçekleştirdiği ‘Yüz Yüze Konuşmalar: Yaşayan Türk Edebiyatı’ projesi kapsamında hazırlanan çağdaş elli şair, yazarın yer aldığı belge filmler derneğin YouTube hesabında ücretsiz erişime açıldı. Hüseyin Su, Prof. Dr. Alaaddin Karaca ve Prof. Dr. Şaban Sağlık’tan oluşan üç kişilik yayın kurulunun değerlendirmesi sonucu hazırlanan belge filmler, özellikle genç edebiyatçılar ve okurlar için hem okuma kültürü hem de bir yazarın edebiyat dünyasındaki serüveni hakkında rehber niteliğinde bir çalışma olarak izleyiciyle buluşuyor. Türk edebiyatı için bir ilk özelliği taşıyan proje kapsamında yayınlanan belge filmlerde Adnan Özyalçıner’den Rasim Özdenören’e, Ataol Behramoğlu’ndan Mehmet Ragıp Karcı’ya, Selim İleri’den Nure Pakdil’e, Yıldız Ramazanoğlu’ndan Buket Uzuner’e birçok değerli şair ve edebiyatçıların yazarlık serüvenlerinin hangi ortamlarda şekillendiğini, nasıl bir yol izlediklerini anlattıkları konuşmaları yer alıyor. Özellikle yaşayan edebiyatçılar için önemli bir arşiv oluşturan belge filmleri izlemenin yanı sıra, projenin web sitesi olan ‘yuzyuzekonusmalar.org’ adresinde projede yer alan edebiyatçıların ayrıntılı biyografisini de inceleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN