ÖSYM sınavlarında hijyeni sağlayacak BOREL nedir? BOREL nerede satılıyor ve fiyatı ne kadar?

ÖSYM sınavlarında hijyeni sağlayacak BOREL nedir? BOREL nerede satılıyor ve fiyatı ne kadar?

Yerli dezenfektan BOREL nedir? BOREL'in fiyatı ne kadar? sorularının yanıtları internette araştırılıyor. ÖSYM, merkezi sınavlarda adaylara BOREL antibakteriyel ıslak mendil verileceğini, ayrıca okul girişlerine 1 litrelik sıvı dezenfektan kutularının yerleştirileceğini açıkladı. İşte detaylar...

'BOREL nerede satılıyor?', 'BOREL nedir?', 'BOREL yerli üretim mi?' sorularının yanıtlarını sayfamızda bulabilirsiniz. Ülkemizin yeraltı kaynaklarından biri olan bor mineralinden imâl edilen yerli el dezenfektanı BOREL, ÖSYM'nin düzenleyeceği sınavlarda hijyeni sağlayacak. Koronavirüs (corona virüs) salgın hastalığı dolayısıyla özellikle el temizliğinin önemli olduğu günlerde, sınavlarda adaylara antibakteriyel mendiller verilecek. Detaylar haberimizde...

ÖSYM'NİN SINAVLARINDA BOREL ISLAK MENDİL DAĞITILACAK

ÖSYM ile Eti Maden arasında yapılan çalışmayla, ÖSYM tarafından yapılacak olan tüm sınavlarda, öğrencilerin kişisel hijyeni borlu antibakteriyel el dezenfektanı BOREL ürünleriyle sağlanacak.

BOREL ürünleri ilk olarak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) dağıtılacak. Buna göre 27 Haziran 2020 Cumartesi günü Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ile 28 Haziran 2020 Pazar günü Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarında öğrencilere verilecek.

Sınavların yapılacağı tüm okullarda öğrencilerin kullanması amacıyla BOREL'in 1 litrelik büyük boy ürünleri yer alacak. Okul girişine konulacak pompalı 1 litrelik dezenfektanlardan ÖSYM'ye 34 bin adet teslim edildi.

Ayrıca her öğrenciye antibakteriyel özelliğe sahip BOREL emdirilmiş mendiller dağıtılacak.

BOREL NEDİR?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, BOREL'in içindeki maddeler sayesinde dermatolojik bir sorun yaratmayacağını, ellerde var olan yaraların da kısa sürede iyileşmesini sağlayacağını ifade etti.

Bordan elde edilen BOREL sayesinde benzine etanol karıştırma zorunluluğunun ortadan kalkmasını sağladıklarını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, hijyen ürünlerindeki sıkıntının da bu şekilde giderileceğini açıkladı.

BOREL NE DEMEK?

Ülkemizin yer altı kaynaklarından biri olan olan ve dünya rezervinin yüzde 73'üne sahip olduğumuz 'bor' mineralinden üretilen el dezenfektanına 'BOREL' ismi verildi.

BOREL NEREDE SATILIYOR?

Yerli el dezenfektanı BOREL, 100 ml'lik şişelerde market, eczane, benzin istasyonu marketleri gibi birçok noktada satılacak.

BOREL'İN FİYATI NE KADAR?

100 mililitrelik şişelerde piyasa çıkacak BOREL'in fiyatına dair henüz bir bilgi bulunmuyor. Fiyat bilgisi kamuoyuyla paylaşıldığı takdirde haberimizde bulabilirsiniz.

BOREL ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Yerli ve milli bor katkılı el dezenfektanı etil alkol, gliserol, bor, aloe vera, lavanta, çay ağacı, yağ ve su karışımıyla üretildi. Antibakteriyel ve antifungal özelliklerdeki çözeltiyle geliştirilen borlu el dezenfektanımız, içeriği sayesinde ellerin nemliliğini koruyor ve cildin tahriş olmasını önlüyor. Böylece üst dokusuna zarar vermeden cildimizi dıştan gelecek etkilere karşı koruyor.

Ayrıca etil alkol uçtuktan sonra geriye kalan bor ve esansiyel yağlar antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde ayrıca eldeki bakteri ve mantarları da öldürerek yaraların iyileşmesini hızlandırıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN