Netanyahu küstah çıkışından vazgeçmedi: İlhak için ABD ile görüşüyoruz

Netanyahu küstah çıkışından vazgeçmedi: İlhak için ABD ile görüşüyoruz

İlhak konusunda küstah çıkışlarını bir kez daha yineleyen İsrail Başbakanı Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ile Ürdün Vadisi'ni ilhakı için Trump yönetimi ile müzakerelerin devam ettiğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Meclisi Başkanı Yariv Levin, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin belediye başkanlarıyla Batı Kudüs'teki Başbakanlık ofisinde bir araya geldi.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN DESTEK İSTEDİ

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'ni ilhak planının değerlendirildiği toplantı Netanyahu, belediye başkanlarından plana destek istedi.

"ABD YÖNETİMİ İLE GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR"

İlhak planın İsrail için 'tarih bir fırsat' olduğunu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın planını Filistinlilerle müzakere etmeye hazır olduğunu dile getiren Netanyahu "İlhak için ABD yönetimiyle görüşmeler sürüyor" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İsrail basını, Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in dün Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde İsrail'den ilhak planını ağırdan almasını istediğini yazmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı 'Ortadoğu barış planı'nı açıklamıştı.

Söz konusu planda, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin 'İsrail'in toprağı' olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi gibi Filistin'in yok sayan maddeler yer almıştı.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, 'barış planı'nın ardından söz konusu bölgelerin 'ilhakı' için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu, koalisyon hükümetinin yemin töreni öncesi 17 Mayıs'ta Mecliste yaptığı konuşmada, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini 'ilhak' etmenin vaktinin geldiğini söylemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN