NASA, 10 yıl sonra ilk kez uzaya astronot gönderecek

NASA, 10 yıl sonra ilk kez uzaya astronot gönderecek

NASA, uzay mekiği programını 2011 yılında askıya almasının ardından ilk kez içinde astronot bulunan bir roketin dünya yörüngesine fırlatılacağını açıkladı.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 10 yıl aradan sonra ilk kez Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) Amerikan topraklarından astronot gönderme kapasitesine ulaştıklarını ve Mayıs ayında iki astronot taşıyacak bir mekiğin fırlatılacağını açıkladı.

10 YIL SONRA BİR İLK

NASA tarafından cuma günü yapılan basın açıklamasında "SpaceX, astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken’i ISS’e ulaştırmak üzere Mayıs 27’de, Florida’nın Kennedy Uzay Merkezinden bir fırlatma gerçekleştirecektir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, NASA’nın, uzay mekiği programını 2011 yılında askıya almasından sonra ilk kez Amerikan topraklarından içinde astronot bulunan bir roketin dünya yörüngesine fırlatılacağı belirtildi.

SEYİRCİ KABUL EDİLMEYECEK

NASA ile ortak uzay çalışmaları yürütmek için 18 yıl önce kurulan SpaceX firmasının da kuruluşundan bu yana ilk defa mürettebatlı uçuş misyonunu gerçekleştireceği de aktarıldı.

Öte yandan NASA'nın açıklamasında, Mayıs ayında yapılacak fırlatma sırasında koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeni ile seyirci kabul edilmeyeceğinin altı çizildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN