Meteorolojiden peş peşe uyarılar! Kış geri geliyor

Meteorolojiden peş peşe uyarılar! Kış geri geliyor

Türkiye, yurdun batısından başlamak üzere yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Meteoroloji özellikle 10 il için kritik bir uyarı yayınladı. Yağışlarla birlikte hava sıcaklıklarında da önemli düşüşler görülecek. İşte haritalarla 5 günlük hava tahminleri...

Geçtiğimiz hafta aşırı sıcaklarla boğuşan Türkiye bu hafta yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Bugün başlayacak olan gök gürültülü sağanak yağışlar cumartesi gününe kadar devam edecek.

BUGÜNKÜ HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

26 Mayıs Salı ve 27 Mayıs Çarşamba günü yurdun kuzey batısı ile batısında gök gürültülü sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. Perşembe ve Cuma günleri ise yağışlar Orta Anadolu, Güney bölgeleri ve Karadeniz'in tamamını kapsayacak şekilde genişleyecek.

HAVALARIN SOĞUMASININ NEDENİ GÜNEŞ KİLİTLENMESİ Mİ?

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Ege'nin iç kesimleri, batı Anadolu ve batı Karadeniz kuvvetli sağanak yağışların etkisi altında. İç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatıdan lodos etkili olması bekleniyor. Diğer bölgeler önemli bir değişiklik beklenmiyor.

10 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Trakya, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Çorum çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğleden sonra Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli, Bolu, Karabük, Kastamonu, Eskişehir ve Çankırı çevreleri ile Ankara'nın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor.

Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, zamanla güney, iç ve doğu bölgelerde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğleden sonra Güney ve İç Ege, Göller Yöresi ve İç Anadolu'nun güney kesimlerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

HAVALARIN SOĞUMASININ NEDENİ GÜNEŞ KİLİTLENMESİ Mİ? SUN LOCKDOWN NEDİR?

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU, DAVUTOĞLU'NUN GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞEN 'MEHMET DİŞLİ' AÇIKLAMASIYLA İLGİLİ KONUŞTU

AK PARTİLİ MECLİS ÜYESİ CHP'Lİ ÜYENİN ARACINI KURŞUNLADI

KORONAVİRÜS HASTALARINDA '11'İNCİ GÜN' DETAYI

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN