Mahalle ziyaretine giden kadın 11 kişiye virüs bulaştırdı

Mahalle ziyaretine giden kadın 11 kişiye virüs bulaştırdı

Konya'da oturan bir kişi bayramdan sonra Seydişehir'deki bir yakınını ziyarete gitti. Ziyaretten sonra rahatsızlananlar olması sonrası ekiplerin yaptığı çalışmada kadının kendisi ve mahalledeki 11 kişide koronavirüse rastlandı.

Konya kent merkezinde oturan bir kişi, Ramazan Bayramı'ndan sonra Seydişehir ilçesi Değirmenci mahallesindeki bir yakınını ziyaret etti. Görüştüğü kişilerde koronavirüs belirtileri görülmesinin ardından yapılan testler sonucunda kendisi ve mahalledeki 11 kişide koronavirüs olduğu saptandı.

Testleri pozitif çıkanlarla ilgili gerekli tedavi ve takip çalışmaları başlatılırken, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu da mahallenin karantinaya alınmasına karar verdi. Kurulun kararı doğrultusunda 100 haneli mahalle karantinaya alındı.

DEZENFEKTE ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Mahallenin giriş ve çıkışlarında polis ekipleri kontrol noktaları oluşturdu. Seydişehir Belediyesi ekipleri mahalledeki birçok noktayı dezenfekte işlemi gerçekleştirirken, bir yandan da ilçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri mahallede filyasyon çalışmasını sürdürüyor. Seydişehir Kaymakamlığı da mahalledeki vatandaşları evde kalmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN