KYK burs ve kredi ödemeleri yatacak mı? Bakan Kasapoğlu açıkladı

KYK burs ve kredi ödemeleri yatacak mı? Bakan Kasapoğlu açıkladı

Üniversitelerde Koronavirüs (Corona virüs) tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmesinin ardından öğrenciler KYK burs ödemelerinin de devam edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Peki KYK burs ve kredi ödemeleri yatacak mı? İşte detaylar…

Koronavirüs nedeni ile eğitime ilk ve orta dereceli okullar olmak üzere üniversitelerde de ara verildi. Bu süreçte KYK burs ve kredi ödemelerinin devam edip etmeyeceği sorgulanıyor. Bakan Kasapoğlu, konuya dair açıklama yaptı…

KYK BURSLARI VE KREDİ ÖDEMELERİ DEVAM EDECEK Mİ?

Katıldığı bir canlı yayın programında soruları yanıtlayan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, üniversite öğrencilerinin kredi ve burs ödemelerinin devam edeceğini açıkladı. Yaptığı açıklamada Bakan Kasapoğlu, kredi ve burs ödemelerinin devam edeceğini, öğrencilerin istedikleri takdirde yurtlarında kalabileceklerini ve herhangi bir ücret alınmayacağını, istemedikleri takdirde de gidebileceklerini söyledi.

ÖDEMELER NE ZAMAN YAPILIYOR?

KYK bursunun ödemeleri öğrencilerin TC kimlik numaralarına göre verilen tarihlerde hesaplarına yatırılıyor. KYK burslarının öğrencilerin hesaplarına geçiş zamanları aydan aya değişkenlik gösterebiliyor. Her zaman aynı saatte ve aynı tarihte olmayabiliyor. Bursların saati ile ilgili olarak kesin bir saat olmasa da genel olarak gece 00:00 ile 03:00 saatleri arasında yatırıldığı biliniyor. Aşağıda bulunan yazıyı inceleyerek TC Kimlik numarasının son hanesine göre KYK ödemelerinin ayın hangi tarihinde yapıldığı hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

TC Kimlik numarasının sonu;
Sıfır ile bitenler her ayın altında,
İki ile bitenler her ayın yedisinde,
Dört ile bitenler her ayın sekizinde,
Altı ile bitenler her ayın dokuzunda,

Sekiz ile bitenler her ayın onunda burslarını hesaplarından alabilirler.
Eğitimi yarım kalan öğrencilerin eğitimleri uzaktan eğitim sistemi ile devam edecek. Ancak uygulamalı ve staj eğitimi olan öğrencilerle ilgili olarak ise yaz döneminde yapılması planlanıyor. Şuan için henüz bir net bilgi olmamasının nedeni virüsün seyri ile ilgili netliğin olmamasından kaynaklanıyor. Önümüzdeki zaman içerisinde virüsün ülkemizdeki etkisinin giderek azaldığı süreçte yetkilerden uygun açıklama gelecektir. Öğrenciler de eğitimlerine kaldıkları yerden devam edecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN