Kadınlara yapılan hakaretlere AK Parti'den ilk tepki Özlem Zengin'den geldi

Kadınlara yapılan hakaretlere AK Parti'den ilk tepki Özlem Zengin'den geldi

Gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve sanatçı Berna Laçin'e, yönelik, 'etik kurallara uyan' hesaplardan yapılan hakaret ve tacizlere AK Parti'den ilk tepki Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den geldi. Twitter'dan açıklama yapan Zengin, "Fikirlerine itiraz ettiğimiz kadınların onurlarına yapılan saldırıya amasız ‘hayır’ diyorum" dedi.

Gazeteci Nevşin Mengü, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve sanatçı Berna Laçin'e yapılan hakaret ve taciz paylaşımlarına AK Parti'den ilk itiraz geldi. Grup Başkanvekili Özlem Zengin Twitter hesabından doğrudan isim zikretmeden "Kadınların onurlarına yapılan saldırıya amasız ‘hayır’ diyorum" paylaşımı yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın 'Etik kurallara uyan milli hesaplar' diye tanımladığı sosyal medya hesaplarından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, gazeteci Nevşin Mengü ve oyuncu Berna Laçin gibi isimlere yönelik küfür, tehdit ve taciz paylaşımları tepkilere neden oldu.

İLK TEPKİ ZENGİN'DEN

Farklı kesimlerden tepki yağarken AK Parti'den açıklama yapılmaması ise eleştirilere neden olmuştu. Uzun bir aranın ardından konuyla ilgili ilk paylaşımı AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin yaptı. Zengin paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Biz başörtülü kadınlar en şedit yasakların yine kadınlar tarafından uygulandığına şahit olduk. Hukuk içinde kalarak siyasetle çözüme ulaşırken yaralarımızla hayatı yönetmemeyi öğrendik. Fikirlerine itiraz ettiğimiz kadınların onurlarına yapılan saldırıya amasız ‘hayır’ diyorum."

Zengin'in paylaşımı, üstü kapalı bir ifadeyle de olsa tepki çeken paylaşımlara ilk itiraz olarak kayda geçti. Sosyal medyada Zengin ve diğer AK Partili kadın vekiller ile yöneticilere paylaşımları kınamaları yönünde çağrı yaşılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN