İspanya, koronavirüs nedeniyle tabut siparişlerine yetişemiyor

İspanya, koronavirüs nedeniyle tabut siparişlerine yetişemiyor

İlk olarak Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, dünya genelinde yaklaşık 1,5 milyon kişiye bulaştı. Hayatını kaybedenlerin sayısı da 82 bine ulaştı. Dünyada İtalya'dan sonra koronavirüs nedeniyle can kaybının en çok yaşandığı ülke olan İspanya'da ise tabut siparişlerine yetişilemiyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının 14 binden fazla kişinin ölümüne neden olduğu İspanya'da tabut üreticilerinin siparişleri yetiştirmekte zorlandığı ortaya çıktı.

Salgından dolayı sokağa çıkma yasağının uygulandığı ülkede birçok şirket kepenk kapatırken ölü sayısının hızla artmasından dolayı tabut siparişleri 8'e katlandı.

İŞE ALIMLAR YAPILIYOR

Reuters'ın haberine göre şirketler bu talebi karşılayabilmek için işe alımlara başvurmaya başladı. Başkent Madrid yakınlarındaki bir tabut üreticisinin CEO'su olan Maria Chao Reuters haber ajansına açıklamalarda bulundu ve üretim kapasitelerini yüzde 25 oranında artırdıklarını söyledi.

110 yıllık şirketin yöneticisi, bölgeye günde üç yüz tabut gönderdiklerini, üretim kapasitelerini artırmak için son on günde 6 kişinin işe alındığını açıkladı.

İTALYA'DAN SONRA EN FAZLA CAN KAYBI İSPANYA'DA

13 bin 897 ile İtalya'nın ardından en çok can kaybının yaşandığı İspanya'da yaklaşık 142 bin kişide hastalığın izine rastlandı.

Dünya genelinde ABD'den sonra en çok vaka görülen ikinci ülke konumunda olan İspanya'da, iyileşen hasta sayısı ise 43 bini geçti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN