Oscar Ödül konuşması artık yasaklanıyor

Oscar Ödül konuşması artık yasaklanıyor

Dünyanın en büyük ve prestijli ödüllerinden sayılan Oscar Ödülleri'ne yeni bir kural eklendi. Buna göre bundan sonra dakikalar süren Ödül konuşmaları yasaklanacak.

[Karar]

Oscar Ödülleri'ni belkide prestijli yapan en büyük unsuru artık yasaklanacak. Ödülü alan sanatçıların senelerdir sahneye çıkıp dakikalarca değer verdikleri insanlara teşekkür etmesiyle tanınan Ödül töreninde yeni bir dönem başladı! Bundan sonra adaylar Oscar komitesine yazılı bir dilekçeyle teşekkür etmek istedikleri insanların isimlerini yazılı bir şekilde verecek. 

İsimler ekranda yansıyacak

Yazılı bir dilekçeyle teşekkür etmek istenilen kişilerin listesi değerlendirildikten sonra, aday sahneye çıktığı anda arka plandaki ekranda belirttiği kişilerin isimleri yansıtılacak.  

Yasaklanmasının sebebi kısıtlı zaman

Dünya basınında yankı uyandıran bu yeni kurala organizatörlerden hızlıca açıklama getirildi. Buna göre sahneye çıkan her aday konuşmasını uzattığı için program akışında aksaklıklar yaşanabiliyordu. Yeni kuralla birlikte artık her adaya sadece 45 saniye konuşma süresi tanınacak. Bu şekilde program akışını düzene sokmayı hedefleyen organizatörler "Ödül töreninde Oscar Ödülü'ne konsantre olunmasını istiyoruz. Ayrıca sahneye çıkınca heyecandan bazı kişilerin isimleri unutulabiliyor. Bu yeni düzenlemeyle birlikte adaylar sahneye çıkmadan önce rahat bir şekilde teşekkür etmek istedikleri kişilerin isimlerini derleyip toplayabilir" diye ifade etti.

Duygusal konuşmalara son verildi

Duygusal ödül konuşmalarıyla sıkça magazin gündemine oturan Oscar Ödül Töreni bundan sonra bu tip konuşmalara yer vermeyecek. 

16-02/10/anne.jpg

Anne Hathaway 2013 yılında 'Les Miserables' filmindeki rolü için Oscar Ödülü'nü almıştı. Sahneye çıkan güzel oyuncu uzun süren konuşmasıyla dikkat çekmişti.

16-02/10/halle-berry.jpg

Halle Berry 2002 yılında Oscar Ödülü'nü aldı. Dugusal sahne konuşmasıyla aylarca magazin gündeminde konuşulmuştu. 

16-02/10/gwyneth.jpg

Gwyneth Paltrow Ödül konuşmasından utanç duyduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN