Nejat Birecik: Yalnızca yerli oyunlar sahnelenecek

Nejat Birecik: Yalnızca yerli oyunlar sahnelenecek

Darbe girişiminin ardından, milli ve manevi duyguları pekiştirerek birliğe katkı sağlayacak yerli oyunları repertuvarına ekleyen Devlet Tiyatroları, yeni sezonda ‘Türkiye’nin Perdeleri Türk Tiyatrosuyla Açılıyor’ sloganıyla tiyatroseverlerle buluşacak.

4 Ekim’de 8 oyunla, 12 bölge ve 65 sahnede perdelerini açacak. Sergilenecek oyunlar arasında; Ahmet Hamdi Tanpınar’ın aynı adlı eserinden Kenan Işık tarafından sahneye uyarlanan ve yönetmen koltuğunda Nurullah Tuncer’in oturduğu ‘Huzur’ ile Recep Bilginer’in yazdığı Zafer Kayaokay’ın yönettiği ‘Yunus Emre’ ve Nahit Sırrı Örik’in kaleme aldığı’Düşüş’ var. Ayrıca ‘4. Murat’, ‘Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’ ve ‘Rumuz Goncagül’ gibi geçmiş senelerde izleyiciyle buluşan daha birçok yerli oyun tiyatroseverleri bekliyor.

AMAÇ MİLLİ BİRLİĞİ SAĞLAMAK

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Nejat Birecik, DT’nin bu menfur saldırıdan bağımsız hareket edemeyeceğini belirterek, Milli, manevi duyguları pekiştirmek için hümanist vatan milliyetçisi sanatçılar olarak vatan bütünlüğüne, birliğine katkıda bulunmak amacıyla sadece yerli oyunlarla sahnelerimizi açıyoruz” diye konuştu. Geçen yıl yaklaşık 2 milyon seyirciye ulaşan DT’nin repertuvarında 150’ye yakın oyun bulunduğunu aktaran Birecik, geçen yıl kapalı gişe oynayan oyunların bu yıl da sahneleneceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN