Hamas'tan İsrail uyarısı: Kudüs'te etnik temizlik yapıyor

Hamas'tan İsrail uyarısı: Kudüs'te etnik temizlik yapıyor

Hamas, işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine yönelik yıkımları 'Kudüslülerin zorla göçünü hedefleyen etnik temizlik' olarak nitelendirdi ve çağrı yaptı: Bu, sessiz kalınması mümkün olmayan bir suç ve etnik temizliktir

Hamas, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün güneyinde bulunan Cebel el-Mükebbir köyünde Filistinlilerin evlerine yönelik yıkımların arttığını belirterek çağrıda bulundu: "Bu, sessiz kalınması mümkün olmayan bir suç ve etnik temizliktir."

"ZORLA GÖÇ ETTİRMEYİ AMAÇLIYORLAR"

Hamas Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, "Cebel el-Mükebbir köyünde ruhsatsız olduğu gerekçesiyle Filistinlilerin evlerine yönelik yıkımların artması, Filistin halkını zorla göç ettirmeyi amaçlıyor. Bu, sessiz kalınması mümkün olmayan bir suç ve etnik temizliktir." ifadesini kullandı.

Kanu, buna karşı bir direniş başlatılması ve Filistinlileri korumak için hemen müdahale edilmesi gerektiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

İsrail güçleri dün, Cebel el-Mükebbir köyünde Filistin vatandaşı Ala Burkan'a evini kendi elleriyle yıktırmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN