'Özyönetim'de hendeğe gömülen PKK’da özsavunma dönemi - Son dakika haberleri

'Özyönetim'de hendeğe gömülen PKK’da özsavunma dönemi - Son dakika haberleri

Şehir ve kırsalda başarısız olan PKK, ‘özsavunma’ya çekildi. Bu durumu Karar’a değerlendiren üst düzey bir güvenlik bürokratı “Kandil çekilen gruplardan ‘neden sonuç alınamadı, bahar dedik yaz ortasına gelindi icraat yok’ diye özsavunma istiyor” dedi.

ÖZEL HABER: HİLAL ÖZTÜRK

Üst düzey bir güvenlik bürokratı Karar’a terör örgütü PKK’nın son durumuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Mayıs-Haziran 2016 döneminde örgütün sahadaki kadrolardan “Neden sonuç alınamadı, başarısız olundu?” diye özeleştiri istediğini belirten güvenlik bürokratı “Birkaç grup yönetimin oturduğu yerden hayallere kapılıp sahadaki kadroları feda ettiğini ileri sürerek faaliyetten çekildi. Ancak bu grupların sayısı örgütü güçsüzleştirecek boyutta değil. Yine de başlangıç için iyi bir gelişme” dedi. Faaliyetten çekilen grupların bir kısmının kırsal bir kısmının da şehirlerdeki öz savunmacılar olduğunu belirten güvenlik bürokratı, örgütün yönetiminde ise bölünme olmadığını ifade etti. 

TÜRKİYE'DE ZEMİN KAYBETTİ

Örgütün 30 yıllık kemik kadrosunda ayrışma olmadığını, hep böyle iddialar olsa da henüz gerçekleşmediğini belirten güvenlik bürakratı “HPG konferanslarında tartışmalar olur. Başarılı görülen yetersiz diye eleştirilen komutanlar da olur. Ama dedikodu seviyesinde kalır. PKK’da yönetimle ters düşmek infaz demektir. Ama bu şekilde bir kaç yıl geçerse o zaman yönetimde çatlaklar oluşacaktır. Örgüt Türkiye sahasında zemin kaybettiğinin gayet farkında” dedi. Devletin terörle ve teröristle eş zamanlı mücadele edeceğini belirten güvenlik bürokratı “Sabırla ve kararlılıkla devam edecek bir mücadele. Aşama aşama başladı öyle de devam edecek.”

‘DİRENCİ KIRILIYOR’

Terör örgütünün liderlik merkezi Kandil’den Yüksekova kırsalına yönelik ciddi eleştiri ve baskı olduğunu belirten güvenlik bürokratı “Bahar dedik bitti, yaz dedik ortasına geldi ortada icraat yok deniyor. Örgüt istediği ölçüde darbe vuramadı. Hakkari ve Şırnak bölgesi en güçlü olduğu yer lojistik ve kadro açısından. 23 Haziran’dan bu yana bu bölgelerde 26 terörist öldürdük. Bir o kadar da sınırdaki Avaşin’de vurduk. Bizim de kaybımız büyük tabii, 1 kobramız düştü, şehitlerimiz çok. Ama örgütün direnci yavaş yavaş zayıflayacak. Biz bu inanca sahibiz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN