Cizre şehidi Vedat Dolançay'ın Van'daki babaevinde yas var

Cizre şehidi Vedat Dolançay'ın Van'daki babaevinde yas var

Şırnak Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Vedat Dolançay'ın Van'daki babaevine acı haber dün gece ulaştı.

Cizre'de bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Er Vedat Dolançay'ın Van'daki babaevine acı haber dün gece ulaştı. Şehidin, Saray ilçesine bağlı Ferit Melen Mahallesi'ndeki babaevine Türk bayrağı asıldı, haberi alan yakınları taziye için eve akın etti.

Şehadet haberi Van'a ulaştı

Kürtçe ağıtların yükseldiği evde, oğlunun şehit haberiyle adeta yıkılan ve sinir krizi geçiren anne Aliye Dolançay'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. 

"Seni görmek için Cizre'ye gelmek istiyorum"

Dolançay'ın yakınları, 6 kardeşi olan şehidin dün sabah babasıyla telefonla görüştüğünü anlattı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde çalışan baba Vezir Dolançay'ın oğluna, "Seni görmek için Cizre'ye gelmek istiyorum" dediği, şehidin de "İlçeye giriş çıkışlar yasak, gelemezsin" dediğini aktaran yakınları, baba Dolançay'ın bunun üzerine geldiği memleketi Van'da oğlunun şehit haberini aldığını ifade etti.

Askerliğinin bitmesine 4 ay kalan şehidin, Mardin'de asker olduğu ve terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar için Cizre'ye gittiği bildirildi.

Şehit haberinin ulaştığı ilçede bazı iş yerlerine de Türk bayrağı asıldığı görüldü. 

VAN/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN