Erdoğan'dan Kırım Tatar Sürgünü mesajı: Haklarını savunmayı sürdüreceğiz

Erdoğan'dan Kırım Tatar Sürgünü mesajı: Haklarını savunmayı sürdüreceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırım Tatar Sürgünü'nün 80. yıl dönümünde paylaştığı mesajda "Türkiye olarak gerek Kırım'da yaşayan gerek işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının haklarını her hal ve şart altında savunmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sovyetler Birliği lideri Josef Stalin'in 80 yıl önce aldığı bir kararla, bir gecede toplanarak hayvan vagonlarında insanlık dışı şartlarda Orta Asya'ya sürgün edilişinin 80'inci yıl dönümünü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Erdoğan mesajında, "Türkiye olarak gerek Kırım'da yaşayan gerek işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının haklarını her hal ve şart altında savunmayı sürdüreceğiz" dedi.

Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

Bugün Kırım Tatar Sürgünü'nün 80'inci yıl dönümü. Kırım Tatarı kardeşlerimizi ana yurtlarından kopartan, bugün hâlâ acısını kalbimizde hissettiğimiz büyük acılara neden olan bu elim hadiseyi hüzünle yâd ediyor, hayatını kaybeden soydaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Türkiye olarak gerek Kırım'da yaşayan gerek işgal sonrasında bölgeden ayrılmak zorunda kalan Kırım Tatarlarının haklarını her hal ve şart altında savunmayı sürdüreceğiz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN