Kobani Davası kararına AK Parti'den ilk yorum

Kobani Davası kararına AK Parti'den ilk yorum

Kobanı Davasında kararların açıklanmasının ardından AK Parti'den ilk yorum geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, "Birilerini memnun etmese de adalet yerini buldu, beraatta var ceza da var. Hayırlı olsun.'' dedi.

6-8 Ekim 2014 tarihlerinde IŞİD’in Kobani’ye saldırmasının ardından birçok ilde yapılan protesto ve eylemler hakkında aralarında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da bulunduğu 18’i tutuklu 108 kişinin hakkındaki Kobani Davası'nda karar açıklandı. Davada Halkların Demokratik Partisi eski eş genel başkanı Figen Yüksekdağ 23 yıl 6 ay, Ahmet Türk 10 yıl hapis cezası çarptırıldı. Altan Tan, Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk beraat etti. Ayla Akat Ata'nın tahliyesine karar verildi.

AK PARTİ'DEN İLK YORUM

Davada kararın açıklanmasının ardından AK Parti'den ilk değerlendirme geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında şu ifadeleri kullandı.

blent.jpg
İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan

''Hesabı sorulur demiştik! Bugünkü karar; Hapishaneden atılan romantik tweetlerle, hukuku ve adaletin sulandırılamayacağını, Kimsenin siyasi emelleri için sokağı tahrik edemeyeceğini; Kendisi veya bağlı olduğu bir örgütün menfaati için kamu düzenini istismar edemeyeceğini; Toplumda infiale, tahribata, can kayıplarına sebep olan bir olayı teşvik etmenin “kim olursa olsun” bedeli olacağını; gösterdi. Birilerini memnun etmese de adalet yerini buldu, beraatta var ceza da var. Hayırlı olsun.''

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN