Faizsiz ev alımında büyük fırsat

Faizsiz ev alımında büyük fırsat

Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Kolo, ev sahibi olmak isteyenler için özel bir kampanya başlattı. Kampanya ile katılımcılar hem faizsiz ev sahibi olacak hem de peşinat ve taksitleri kendi belirleyebilecek.

DENİZHAN ERKOÇ- KARAR

Kolo Holding ve Finansevim Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, son zamanlarda hareketlenme gösteren inşaat sektörünün virüsten dolayı duraklamaya geçtiğini belirtti. İnşaat firmalarının, tüketici kanunu uyarınca konutların 36 ayda teslim edilmesi zorunlu olduğu için ödeme aralıklarını sınırlı, taksit ve ara ödemelerini ise oldukça yüksek tuttuğunu kaydeden Kolo “Özellikle dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı, uyguladığımız bu sistemle hem üretici inşaat firmalarımızın satışlarını desteklemiş oluyor, hem de ev sahibi olamayan kitleyi ev sahibi yapmış oluyoruz. Bu kampanyamızda 500 bin TL’ye kadar sıfır faiz 240 ay taksit imkanını vatandaşlarımıza sunduk” ifadelerini kullandı. İlk taleplere bakılınca oldukça yoğun bir ilgi ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Kolo, şimdiye kadar konut sahibi olamamış kitlenin yanı sıra, markalı konut projelerinden de ev sahibi olmak isteyenlerin yoğun bir ilgisi olduğunu gördüklerini kaydetti. Kolo, “Biz yıllardır orta ve alt gelir grubunu ev sahibi yapan sistemimizle binlerce insanın en temel ihtiyacı olan barınma ihtiyacını karşıladık. Bu kampanyamızda müşterilerimiz 500 bin TL’ye kadar kampanyamıza katılabilirler. Taksit seçeneklerini ise 240 aya kadar uzatabilirler. İsterlerse daha kısada tutabilirler. Ev almak isteyenlerin aylık ödeme miktarını ve peşinatlarını kendilerinin belirleyeceği, isterlerse hiç peşinat dahi vermeyecekleri bir sistemle ev sahibi olma fırsatı sunuyoruz” dedi. Kolo, 240 aylık vade de yüzde 15 olan katılım bedelinin haricinde herhangi bir ödeme olmadığını ifade ederek, “Bu katılım bedelini evlerini teslim alırken yapacaklar. Bu kampanyamıza dahil olan müşterilerimiz kuraya dahil olduklarında belki birinci ayda belki ikinci aya ya da sonraki aylarda evlerini teslim alabilecekler. 240 aylık gruplarımızda ilk kuralarda teslimatı çıkmayan müşterimiz evini en geç 70. ayda teslim alıp ödemelerine devam etmiş olacak” diye konuştu.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ BAŞLADI

Yılda iki taksit şekilde ödenen emlak vergisinin ilk taksiti mayıs ayı ile birlikte başladı. İkinci taksit ödemeleri ise kasım ayı sonuna kadar devam edecek. Geçtiğimiz yıl satın alınan evin 2020 yılı vergisini alıcının ödemesi gerekiyor, 2020 yılında satın alınan evlerin vergisi ise satıcıya ait. Geliri olmadığını beyan eden kişiler, sadece sosyal güvenlik kurumlarından aylık alanlar, gaziler, engelliler, şehit dul ve yetimlerin brüt 200 metrekareyi aşmamak şartıyla sahip oldukları evler için herhangi bir emlak vergisi ödemeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN