Facebook hikayeleri Instagram'da da paylaşılabilecek

Facebook hikayeleri Instagram'da da paylaşılabilecek

Facebook, henüz test aşamasında olan yeni çalışması ile kendi uygulaması üzerinden paylaşılan hikayeleri otomatik olarak Instagram üzerinde de paylaşılabilmesini sağlayacak.

Facebook, 2012 yılında Instagram’ı 1 milyar dolara satın almıştı. Bu büyük satın almanın ardından ise Instagram özelliklerinin birçoğu Facebook’ta da görülmeye başlanmıştı. Şu anda Instagram ve Facebook, dünyanın en büyük iki sosyal medya platformu konumunda ve ikisinin tek çatı altında olması, birbirlerine olan benzerliklerinin artmasının önünü açıyor.

Teknolojioku'nun haberine göre, kullanıcılarının da bildiği gibi; Facebook ve Instagram platformlarının ikisinde de hikayeler özelliği mevcut. Zaten Instagram'da uzun süredir bulunan hikaye paylaşma özelliği kullanıcıların çok sık tercih ettiği bir özellikti. Bu özellik Facebook’un Instagram’ı satın almasının sonra Facebook’a da gelmişti.

FACEBOOK HİKAYELERİ INSTAGRAM'DA PAYLAŞILABİLECEK

Bir süredir Instagram kullanıcıları, hikayelerini Facebook hesaplarında da yayınlama seçeneğine sahipler, fakat bunun tam tersi şu anda mümkün değil.

Ancak Facebook, henüz test aşamasında olan yeni çalışması ile, kendi uygulaması üzerinden paylaşılan hikayeleri otomatik olarak Instagram üzerinde de paylaşılabilmesini sağlayacak. Facebook bu hamle ile Instagram'daki kullanıcıların bir kısmını Facebook uygulamasına çekmeyi hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN