Evde su böreği nasıl yapılır? Kolay su böreği tarifi yapılışı ve püf noktaları

Evde su böreği nasıl yapılır? Kolay su böreği tarifi yapılışı ve püf noktaları

Zahmeti kadar lezzetinin de bol olması nedeniyle evde denemek isteyen pek çok kişi ‘Evde su böreği nasıl yapılır?’ araştırması yapıyor. KARAR.COM olarak, sofraların baş tacı olacak kolay su böreği tarifini yapılışını ve püf noktalarını okurlarımız için hazırladık. İşte ayrıntılar…

İçerdiği bol tereyağı ve el açması hamurundan dolayı yüksek kaloriye sahip olan su böreği, özellikle Ramazan günlerinde tok tutmasından dolayı tercih ediliyor. Haberimizde paylaştığımız kolay su böreği tarifi ve püf noktaları ile birlikte evde su böreği yapmak çok kolay. İşte herkesi yapabileceği o tarif…

KOLAY SU BÖREĞİ TARİFİ
MALZEMELER:

6 yumurta
Tam buğday unu (Aldığı kadar)
Tuz
Yarım çay bardağı su

SU BÖREĞİ İÇİ VE ÜZERİ İÇİN:

250 gram çökelek peyniri
1/2 kg tereyağı (tercihe göre daha az olabilir)
1 demet maydanoz

KOLAY SU BÖREĞİ YAPILIŞI

2 su bardağı un bir kaba koyarak ortasını açın, su, tuz ve yumurtaları koyun. Elinizle karıştırarak özleştirin ve yaklaşık 20 dakika boyunca katı bir hamur oluşana kadar yoğurun.
Hamur keserek içine bakın, eğer hava kabarcığı kalmamış ise olmuş demektir. Hamuru 10-12 bezeye ayırın. Ayırdığınız her bezeyi oklava ile tek tek açın. Hamurları çok ince bir şekilde açın.

Her yufkayı açtıktan sonra kurumaması için dörde katlayarak bir bez üzerine koyun. Peynir ve doğranmış maydanozla iç harcı hazırlayın. Tereyağı bir kapta eritin. Geniş bir kaba bol soğuk su koyun. Tepsinizi yağlayarak hazırlayın. Büyük bir tencerede içerisine su koyun, kaynatın ve içine tuz atın.
Açtığınız yufkaları kaynayan suya koyun ve 1-2 dakika pişirip çıkarın.

Pişen yufkaları soğuk su bulunan kaba koyun. Sudan çıkan yufkaları elinizle hafif sıkın ve yağlamış olduğunuz tepsiye buruşuk şekilde yerleştirin. Tepsiye serilmiş hamurun üzerine bir kaşık erimiş tereyağı serpin. Yufkaların yarısına aynı işlemi uygulayın ve her yufkanın arasına tereyağı serpmeyi unutmayın. Yufkaların yarısı üst üste dizildikten sonra hazırlamış olduğunuz çökelekli iç harcı yufkaların üzerine eşit olacak şekilde serpin.

Ardından kalan yufkalara da aynı işlemi uygulayarak yerleştirme işini bitirin. Yine hamurların en üstüne tereyağı serpin. 40 dakika boyunca 200°C ısıtılmış fırında alt üst kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan su böreğini ve tabağına ters koyarak servis edin. Afiyet olsun!

KIYMALI SU BÖREĞİ
MALZEMELER

İç Harcı İçin:
500 gram dana kıyma
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz(kıyılmış)
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Kıymalı su böreği için yukarıda tarifi ve malzemeleri verilen peynirli su böreğinin hamur ve hazırlanma aşamaları birebir aynıdır. Sadece hamurların arasına yerleştirilen iç hacında değişiklik bulunmaktadır.

SU BÖREĞİ KAÇ KALORİ?

İçerdiği yağ oranı nedeniyle diyet yapanların uzak durduğu su böreği, 100 gramda 333.59 kcal kalori içeriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN