e-Nabız nedir? e-Nabız nasıl indirilir ve üye olunur? e-Nabız koronavirüs testi sorgulama sayfası

e-Nabız nedir? e-Nabız nasıl indirilir ve üye olunur? e-Nabız koronavirüs testi sorgulama sayfası

Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs (corona virüs) testi yaptıranların sonuçlara "e-Nabız" üzerinden ulaşabileceklerini duyurması sonrası vatandaşlar e-Nabız koronavirüs testi sorgulama sayfasını araştırmaya başladı. Peki e-Nabız nedir? e-Nabız nasıl indirilir ve üye olunur? İşte detaylar…

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son bilgilendirmede, koronavirüs (Covid-19) testi yaptıranların sonuçlara e-Nabız uygulamasından ulaşabileceğini duyurdu. Açıklama sonrası test yaptıran ve sonuçlar görmek isteyen vatandaşlar “e-Nabız nedir? e-Nabız nasıl indirilir ve üye olunur?” sorularının cevaplarını araştırma başladı…

E-NABIZ NEDİR?

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen e-Nabız uygulaması, kişisel sağlık bilgilerinin yönetilmesini sağlayan, devlet güvenceli kişisel sağlık kaydı sistemidir.

E-NABIZ NASIL İNDİRİLİR VE ÜYE OLUNUR?

e-Nabız uygulamasına üye olmak için iki türlü kimlik doğrulama yöntemi bulunur. Bunlardan ilki, e-Devlet üzerinden kaydolmadır. Diğeri ise Aile Hekimleri aracılığıyla kaydolma yöntemidir. İşte e-Nabız’a üye olma yöntemleri…

E-DEVLET ÜZERİNDEN ÜYE OLMA

e-Nabız sistemine e-Devlet kapısı üzerinden üye olmak için; e-Devlet şifresi, e-İmza ya da Mobil İmzanın olması gerekiyor. Bunlardan biri bulunalar, T.C kimlik numarası ile sisteme giriş yapabilirler.

e-Devlet sistemine T.C kimlik numarası ile şifresini girenlerin karşısına çıkan sayfada Giriş yapacakları uygulama ile ilgili bilgiler yer alır. Bu sayfanın en alt kısmında yer alan “Uygulamaya Git” butonuna tıklayın. Profil bilgilerinin oluşturulması için yönlendirilen ekranda Kullanım Şartları yer alır. Profili oluşturmaya başlamak için “e-Nabız Sistemi kullanım koşullarını okudum” kutucuğunu işaretleyin.

e-Nabız’a kaydolmanın ikinci adımı ise kişisel bilgilerin girilmesidir. Paylaşım seçeneğinden, kişisel sağlık bilgilerinize kimlerin erişimde bulunmasını istediğinizi seçebilirsiniz. Üyeliğin son aşaması ise “Erişim Bilgileri”dir.

Bu kısımda iletişim bilgilerinin girilmesi ve sisteme girerken kullanmak istenilen e-Nabız şifresinin oluşturulması gerekiyor. Daha sonra telefona gelen tek seferlik erişim kodunun Onay Kodu alanına yazılması gerekiyor. Bu adımdan sonra e-Nabız ı aktifleştirme işlemi gerçekleştiriliyor.

E DEVLET GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE HEKİMİ ÜZERİNDEN ÜYE OLMA

e-Devlet şifresi bulunmayanlar Sağlık Bakanlığı’na kayıtlı Aile Hekimlerine cep telefonu numarası kaydını yaptırabilir. Daha sonra ise telefona gelen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirler.



NASIL İNDİRİLİR?

e-Nabız uygulamasını kullanmak isteyenlerin, "https://www.enabiz.gov.tr" sitesinde yer alan "E-Devlet ile Giriş" sekmesine girmeleri ve e-Nabız uygulamasını aktif etmeleri gerekmektedir. Kullanıcının onay vermesi ile eğer akıllı telefon destekliyorsa uygulama telefona iner ve kişi rahatlıkla kullanıma başlayabilir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN