Elon Musk yeni doğan çocuğunun adını değiştirdi

Elon Musk yeni doğan çocuğunun adını değiştirdi

Tesla ve Space X şirketlerinin sahibi Elon Musk, yeni doğan çocuğuna verdiği "X Æ A-12" ismini değiştirdi. Musk'ın eşi Grimes çocuklarının yeni adının "X Æ A-Xii" olduğunu duyurdu. Anlam farklılığı olmayan değişikliğin nedeninin yasalarda rakamlara isimlerde izin verilmemesi olduğu iddia ediliyor. Çift bu nedenle 12 sayısının Romence karşılığı olan "Xii" ifadesini kullandı.

Elon Musk'ın eşi Grimes, Instagram'dan yaptığı açıklamalarla yeni doğan bebeklerinin ismini değiştirdiklerini açıkladı. Yapılan açıklamalara göre çiftin "X Æ A-12" isimli çocukları, artık "X Æ A-Xii" ismine sahip. Bu değişikliğin nedeni bilinmiyor ancak kanunlarla ilgili olduğu düşünülüyor.

Elon Musk'ın eşi olan Grimes, dün Instagram'dan yaptığı açıklamalarla çocuklarının ismini değiştirdiklerini açıkladı. Konuyla ilgili detaylara inmeyen Grimes, bu isim değişikliğinin nedenini de açıklamadı.

ANLAM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Grimes tarafından yapılan açıklamalara göre çocuklarının yeni ismi "X Æ A-Xii". Yani ismin içinde yer alan "12" bölümü gitti ve Romen rakamları ile yazılmış "Xii" ibaresi geldi. Aslında bu değişimde herhangi bir anlam değişikliği yok, sadece "12"nin yazım şekli değişti.

Webtekno'da yer alan habere göre yeni doğan bir bebeğe isim verilirken doğumun gerçekleştiği ülkenin yasalarına uyulması gerekiyor. Musk ile eşinin oğulları, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde doğdu ve eyaletin kanunlarına göre isimlendirme yapılırken rakamlara izin verilmiyor. Ayrıca "Æ" ibaresi de Kaliforniya için geçerli bir harf değil. Dolayısıyla çift, ilerleyen günlerde yeni bir değişikliğe daha gitmek zorunda kalabilir.

KANUNLAR İZİN VERMİYOR

Romen rakamlarında küçük harflerin olmadığını da düşünmüş olabilirsiniz. İşte bu konuda da yine Kaliforniya kanunları devreye giriyor. Öyle ki eyalet, normal rakamların yanı sıra Romen rakamları ile yazılmış olan isimlere de izin vermiyor. İşte Grimes ve Elon Musk da bunun bilincinde olarak ismi "XII" yerine "Xii" şeklinde değiştirdiler ve böylelikle kanunlara uygun bir isim koymuş oldular.

Elon Musk ve eşi Grimes tarafından yapılan açıklamalara göre "X Æ A-Xii" isminin anlamı şu şekilde: X bilinmeyen bir değişkeni, Æ yapay zekanın Orta Çağ İngilizcesindeki telaffuzu, A-12 ise çiftin en çok sevdiği uçak modeli. Ayrıca A harfi Archangel isimli bir şarkıdan da geliyor ve bu şarkı, Grimes'ın en çok sevdiği şarkı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN