e Devlet ücretsiz maske sipariş verme sayfası | PTT ücretsiz maske sipariş nasıl verilir?

e Devlet ücretsiz maske sipariş verme sayfası | PTT ücretsiz maske sipariş nasıl verilir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maskenin para ile satışının yasaklanmasını açıklamasının ardından PTT ücretsiz maske siparişi almaya başlamıştı. Uygulama daha sonra e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilmeye başlandı. Peki e-Devlet ücretsiz maske siparişi nasıl verilir? PTT ücretsiz maske siparişinde kargo parası var mı? Tüm bilgiler karar.com’da…

Sokağa çıkma kısıtlaması bulunmayan her vatandaşın alma hakkına sahip olduğu ücretsiz maske uygulaması devam ediyor. İlk olarak PTT üzerinden başlatılan uygulama, e-Devlet kapısı üzerinden gerçekleştiriliyor. Peki e-Devlet ya da PTT’den ücretsiz maske nasıl alınır? İşte detaylar…

E-DEVLET ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

E-Devlet’in https://www.turkiye.gov.tr/ adresine giriş yapın. T.C. Kimlik Numarası ve şifrenizi yazdıktan sonra uygulamanın arama kısmına ‘Ücretsiz maske’ yazın. Ardından ‘Ücretsiz Maske Talebi’ sekmesine tıklayın Buradan da açılan sayfada kimin adına maske talebinde bulunacaksanız eğer, o kişinin T.C. Kimlik numarasını, adını, soyadını, aile bireylerinden birinin bilgisini, cep telefon bilgisini, il, ilçe, mahalle, cadde, sokak ve adres bilgilerini doğru bir şekilde girin. Tüm bilgileri doğru bir şekilde girdiğinize emin olduktan sonra ‘Güvenlik Sorunuz’ yazan kısmı da doldurun ve yukarıdaki bilgileri doğru bir şekilde doldurduğunuza dair paylaşılan uyarı ikonuna tıklayın. Son olarak da ‘Maske siparişi ver’ bölümüne tıklayın ve siparişinizi tamamlayın.

Sipariş adımı şöyle:

ÜCRETSİZ MASKELERDE KARGO DA ÜCRETSİZ

İnternet sitesinden paylaşılan verilere göre; vatandaşların her hafta ‘1’ paket içerisinde toplamda 5 adet olmak üzere maske alma hakkı bulunuyor. Bunun dışında maskeler PTT Kargo aracılığıyla ücretsiz olarak ulaştırılacak.

20 yaş altı vatandaşlar ile 65 yaş üstü vatandaşlar da sokağa çıkma kısıtlaması bulunduğundan ötürü, ücretsiz maske hizmetinden faydalanamıyor.

KİMLER ÜCRETSİZ MASKE ALABİLİR?

20 yaş altı ile 65 yaş üzeri evden çıkma kısıtlaması olan kişiler hâricinde herkes ücretsiz maske başvurusunda bulunabilir. Vatandaşlar her hafta 1 paket içerisinde bulunan 5 maske alma hakkına sahiptir.

MASKE KULLANIMI NERELERDE ZORUNLU?

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele dâhilinde, alınan yeni tedbirleri açıklayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, pazar yerleri ve marketler gibi toplu bir şekilde bulunulan tüm alanlarda maske takılmasının artık zorunlu olacağını vurgulayarak, Türkiye’de 20 yaş altı, 1 Ocak 2000 ve üzeri doğumlular için de sokağa çıkma yasağının getirildiğini duyurmuştur.

MASKELER PARALI SATILAMAYACAK

Yeni kararla beraber maskenin ücretli satışı da yasaklanmış oldu. İçeride maske takma zorunluluğu olan yerlerde ücretsiz maske dağıtılacak veya maskesiz müşteri içeri alınmayacak.

ÜCRETSİZ MASKE E-DEVLET’TEN TEMİN EDİLECEK

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın aldığı karara göre; online olarak e-Devlet kapısı aracılığıyla vatandaşlara ücretsiz olarak maske dağıtılacak.

ePttAVM internet sitesi üzerinden yapılan yeni açıklamada; vatandaşlara daha sağlıklı hizmet sunabilmek için ücretsiz maske talebi başvurularının e-Devlet kapısı üzerinden alınacağı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN