Vize kabusu devam ediyor: Almanya Türkiye'nin itirazlarını askıya aldı

Vize kabusu devam ediyor: Almanya Türkiye'nin itirazlarını askıya aldı

Almanya, Türkiye'den yapılan vize başvurularına yönelik kısıtlamaları artırıyor. Geçtiğimiz yıl Çin, Fas ve Türkiye'den yapılan vize retlerine ilişkin itiraz sürecini bir yıl süreyle askıya alan Almanya, bu uygulamanın süresini 30 Haziran 2025'e kadar uzattı. Bu karar doğrultusunda, Türk vatandaşlarının vize başvuruları reddedildiğinde itiraz hakkı ellerinden alınmış oldu. Artık vize başvuruları reddedilen kişiler, artık bu karara itiraz etme şansına sahip olmayacaklar.

Almanya, Türk vatandaşlarının Schengen Bölgesi'ne girişini zorlaştıran kararlarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda sınır kontrollerini sıklaştıran ve vize başvurularını zorlaştıran Almanya, bu kez de vize retlerine yapılan itirazları askıya alma kararı aldı.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, pandemi sonrası artan vize başvuruları nedeniyle kapasitelerinin zorlandığı ve bu nedenle vize retlerine yapılan itirazların değerlendirilmesinin bir süreliğine askıya alındığı belirtildi. Bu karar, Türk vatandaşlarının vize başvuruları reddedildiğinde itiraz etme haklarını ellerinden almış oldu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, 2023 yılında yaptığı duyuru ile Türkiye, Çin ve Fas'ta vize retlerine itirazların değerlendirilmesinin askıya alındığını duyurmuştu. Söz konusu uygulama bir yıl süreyle uzatılırken, başvurular 30 Haziran 2025 tarihine kadar otomatik şekilde askıya alınacak.

AMAÇ VİZE BAŞVURULARINI DAHA HIZLI YANITLAMAK

Ekonomim'in haberine göre, Almanya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 'pandemi sonrası dünyadaki seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla vize bölümlerinin çok ciddi bir başvuru yükü altına girdiği' ve bu durumun bazı yerlerde vize randevuları için daha uzun süreler beklenmesine neden olduğu belirtildi.

Çok sayıda insanın vize başvurusu randevusu alabilmek için aylarca beklediği belirtilirken, bu nedenle vize başvurularını değerlendirebilecek ekipteki kapasiteyi artırabilmek için, başvuru retlerine yapılacak itirazları inceleyecek ekibin farklı alanda görevlendirilmesine karar verildiği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN