NATO: Türkiye'ye Patriot füzesi yerleştirmeye devam edeceğiz

NATO: Türkiye'ye Patriot füzesi yerleştirmeye devam edeceğiz

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmek için Patriot füzeleri göndermeye devam edeceklerini bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye'nin hava savunma sistemlerini güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

TASS'ta yer alan habere göre Stoltenberg, "Geçen yılın sonunda Türkiye ile güvenlik önlemleri konusunda anlaştık. AWACS gözlem uçakları, hava devriyesi, Akdeniz ve Karadeniz'de NATO varlığının artırılmasının yanısıra Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmek için Patriot füzelerinin bu ülkede konuşlandırılmasına devam edeceğiz" dedi.

NATO, geçtiğimiz yıl 24 Kasım'da Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra Türkiye'ye yönelik desteği artırmıştı.

Bugün yapılan toplantıda Türkiye ve Almanya'nın, NATO'nun sığınmacı krizine müdahil olması önerisinin de ele alınması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN