DEVA Partisi'nden Berberoğlu yorumu: Siyasi bir karar

DEVA Partisi'nden Berberoğlu yorumu: Siyasi bir karar

DEVA Partisi'nden yapılan açıklamada, CHP’li Enis Berberoğlu ile HDP’li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesini “siyesi karar” diye yorumlandı .

DEVA Partisi'nden yapılan açıklamada, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesini "siyasi karar" diye yorumlandı.

Yapılan yazılı açıklamada, vekiller hakkındaki mahkumiyet kararlarının uzunca bir süre bekletildiğini hatırlatarak, “Uzunca bir süre beklettikten sonra TBMM Genel Kurulunda okumayı tercih ederek milletvekilliklerini sona erdirmesi siyasi bir karardır” denildi.

Meclis Başkanlığının tarafsız olması gerektiğini vurgulayan açıklamada, geçmişte mahkumiyet kararlarının Başkanlık Divanı’nda okunmayarak milletvekilli düşürülmeyen pek çok örnek olduğunu anımsattı. Yapılan açıklamada, “Bu sayede milletvekillerinin seçildikleri dönem sonuna kadar görevlerini yapmaları sağlanmıştır. Kemal Aktaş ve Engin Alan hakkındaki meclis uygulaması benzer örneklerdendir. Ve bu örnekler aklıselimin, sağduyunun sergilendiği güzel örneklerdir” ifadesinde bulunuldu.

CHP’li Berberoğlu ile HDP’li Güven ve Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesini “Egemenlik yetkisini kullandığı oy marifetiyle milletvekillerine devreden seçmenin iradesi bu keyfi tasarruflarla bertaraf edilmiştir” diye yorumlanan açıklamada, “Çifte standart ortaya koyan bu uygulamalar kabul edilemez” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN