Çingene kızı Carmen İstanbullular için dans edecek

Çingene kızı Carmen İstanbullular için dans edecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Fransız besteci Georges Bizet’in ünlü ‘Carmen’ operasını İstanbul’da sahnelemeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yaz Aspendos Opera ve Bale festivali’nde prömiyer yaparak yoğun ilgi ve beğeni ile karşılanan, dünyanın en seçkin opera eserlerinden olan ve dünya genelinde en çok sahnelenen operaların başında gelen eserin librettosunda Ludovic Halevy ve Henri Meilhac imzası bulunuyor. İlk kez 1875’te Paris’te sahnelendiğinde sert eleştirilere maruz kalan Carmen Operası, Bizet’in ölümünden sonra muhteşem başarısını yakalamış ve dünya çapında ün kazanmıştı. Eserin 1800’lü yıllarda İspanya’nın Sevilla şehrinde geçen hikayesinde bir tütün fabrikasında işçi olarak çalışan çingene genç kız Carmen baş karakter olarak yer alıyor.

Asker Don Jose’ye aşık olan ve onu ait olduğu yaşamdan koparıp kendisiyle beraber dağlarda yaşamaya ikna eden Carmen’in inişli çıkışlı aşk hikayesini konu alan operayı İtalyan Rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini sahneye koyuyor. Carmen’i Nesrin Gönüldağ’ ve Barbora Hitay’ın, Don Jose’yi Ali Murat Erengül ve Efe Kışlalı’nın canlandıracağı eserin kareografisini ise Ayşem Sunal Savaşkurt üstleniyor. İDOB Orkestrasını Roberto Gianola ve Zdravko Lazarov dönüşümlü yöneteceği operanın dekor tasarımında Zeki Sarayoğlu, kostüm tasarımında Ayşegül Alev, ışık tasarımı Giovanni Pirandello imzası bulunuyor. Koroyu ise Paolo Villa ve Volkan Akkoç yönetecek. Carmen Operası, 1-7-8-9 Nisan tarihlerinde Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyicilerini bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN