Belçika'da korona vakaları 59 bine dayandı

Belçika'da korona vakaları 59 bine dayandı

Belçika'da Kovid-19 vakaları 59 bine dayandı, koronavirüs (corona virüs) vaka sayısı son 24 saatte 140 artarak 58 bin 907 oldu. Ülkede salgının başlangıcından bu yana ölenlerin sayısı ise 9 bin 566'ya yükseldi.

Belçika'da koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı 9 bin 566'ya çıktı.

Belçika Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, ülkede son 24 saatte 32 kişinin Kovid-19 nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve toplam sayının 700'e ulaştığı aktarılırken, 64 kişinin taburcu edildiği bildirildi.

29 KİŞİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Açıklamada, yoğun bakım ünitesindeki hasta sayısının 8 azalarak 137'ye düştüğü belirtildi.

Kovid-19 vaka sayısının son 24 saatte 140 artarak 58 bin 907'ye çıktığı kaydedilen açıklamada, 29 kişinin hayatını kaybettiği vurgulandı.

Böylece ülkede salgının başlangıcından bu yana ölenlerin sayısı 9 bin 566'ya yükseldi. Bu kişilerin yüzde 48'i hastanelerde, yüzde 51'i huzurevlerinde yaşamını yitirdi.

BELÇİKALILAR SAĞLIK TEDAVİLERİNİ İHMAL ETTİ

Katolik Leuven Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma, Belçikalıların yüzde 50'sinin Kovid-19 sürecinde sağlık tedavilerini ihmal ettiğini, yüzde 40'ının ise sağlık sorunlarıyla karşılaşmasına rağmen hastane ya da doktora gitmediğini ortaya koydu.

Araştırma, bu nedenle toplumun yüzde 16'sının sağlık durumunun kötüleşmiş olabileceğine işaret etti.

20 BİN KİŞİ KURALLARI İHLAL ETTİ

Yetkililer, son iki ayda başkent Brüksel'de 20 bin kişinin tecrit kurallarını ihlal ettiğini açıkladı.

Açıklamada, bazı kişilerin bilinçli olarak kurallara uymadığı, diğerlerinin ise kuralların karmaşık olması nedeniyle anlamadığı için ihlal etmiş olabileceği kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN