Almanya, koronavirüs kısıtlamalarını 29 Haziran'a kadar uzatabilir

Almanya, koronavirüs kısıtlamalarını 29 Haziran'a kadar uzatabilir

Yeni tip koronavirüs (corona virüsü) nedeniyle bugüne kadar 8 bin 371 kişinin hayatını kaybettiği Almanya'da hükümetin, sosyal mesafe kuralları ve kısıtlamaların 29 Haziran'a kadar uzatmaya hazırlandığı iddia edildi.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkarak küresel tehdit haline gelen yeni tip koronavirüse (Kovid-19) zamanında müdahale ederek Avrupa’da salgına karşı büyük başarı elde eden Almanya’da sosyal mesafe kuralları ile ilgili flaş bir hamle geldi.

2KISITLAMALAR 19 HAZİRAN'A KADAR UZATILACAK'

Ülkenin çok okunan tabloid gazetelerinden Bild, Almanya hükümetinin hazırladığı corona kararlarının taslak metnine ulaştı ve bunu okurlarına aktardı. Gazete, sosyal mesafe kurallarının 29 Haziran’a kadar uzatılmasının planlandığını yazdı.

Gazetenin iddiası ile ilgili Almanya hükümeti sözcüsü, “Görüşmeler sürüyor” derken, Bild’in haberinde birçok detay da yer aldı. Gazetenin iddiasına göre kamusal alanda maksimum 10 kişiye kadar toplanma izninin verilmesi de alınan kararlar arasında.

Öte yandan bireylerin evlerinde misafir ağırlamasında bir sorun olmadığına karar veren Alman hükümeti, “Sosyal mesafe kurallarına uyulduğu, temiz hava alınabildiği sürece insanlar evlerinde istediği kadar misafir ağırlayabilir" açıklaması yapmıştı.

ALMANYA'DA SON DURUM NE?

Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, Almanya'da vaka sayısı 180 bin 328. Ülkedek toplam can kaybı ise 8 bin 371.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN