Açık Kapı yardım başvuru sayfası | Açık Kapı uygulaması nasıl kullanılır? Nereden indirilir?

Açık Kapı yardım başvuru sayfası | Açık Kapı uygulaması nasıl kullanılır? Nereden indirilir?

Başvuru ve taleplerin online olarak yapıldığı uygulama ile vatandaşların işi kolaylaşıyor. E-Devlet şifresi ile Açık Kapı yardım başvurusu da yapılabiliyor. Peki Açık Kapı yardım nasıl yapılır? Açık Kapı uygulaması nasıl kullanılır ve nereden indirilir? Tüm bilgiler karar.com’da…

17 farklı alanda 322 konunun yer aldığı Açık Kapı uygulaması üzerinden yardım başvurusu yapmak için sadece e-Devlet şifresi yeterlidir. Vatandaşların taleplerini ve başvurularının her aşamasını internet üzerinden takip edebileceği Açık Kapı uygulamasının kullanımı, nereden indirileceği haberimizde…

Valilikler veya kaymakamlıklara yapılan işlemlerle eşdeğer bir uygulama olan Açık Kapı, İçişleri Bakanlığı’nca uygulanan projedir. Taleplerinin etkin ve hızlı bir biçimde alınarak sonuçlanması hedeflenen proje ile elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri yapılıyor.

AÇIK KAPI BAŞVURUSU NEREDEN VE NASIL YAPILIR?

Yardım başvurusu için resmî internet sitesi olan https://www.acikkapi.gov.tr/ sayfasına girin.

e-Devlet şifreniz bulunuyorsa e-Devlet kapısı vesilesiyle başvuruda bulunabilirsiniz, şayet yoksa sayfada Başvuru Yap ikonuna tıklayabilirsiniz.

Başvuru sayfasında gelen bilgileri doğru bir şekilde girin ve onay kodu gönderin.

Arkasından başvuruda bulunabileceğiniz bölüm karşınıza çıkacak. Bu bölüme yardım başvurusu için taleplerinizi paylaşarak başvuruda bulunabilirsiniz.

UYGULAMA NASIL İNDİRİLİR?

İOS işletim sistemini kullananlar, App Store, Android kullanıcıları da Google Play Store üzerinden Açık Kapı uygulamasını telefonuna indirebilir.

AÇIK KAPI NEDİR?

Açık Kapı projesi, vatandaşla en üst seviyede iletişimin sağlanması, taleplerinin etkin ve hızlı bir biçimde alınarak izlenmesi ve neticelendirilmesi için kuruldu.

Vatandaşın valiliklere olan taleplerinin elektronik ortamda kayıt, takip ve sonuçlandırılma işlemleri Açık Kapı projesi sayesinde yapılıyor. Uygulama vesilesiyle vatandaşlar, 17 başlık ve 322 konudan seçtikleri taleplerini direkt olarak valilik bünyesinde oluşturulan Açık Kapı Masalarına ulaştırabiliyor. İstekler, tasarlanan internet uygulaması ve Açık Kapı Mobil uygulaması ile gerçekleştiriliyor. Uyuşturucu ile etkin mücadele vesilesiyle Jandarma, EGM ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından toplanan veriler tespit edilen vaka hâllerine göre proje üzerinden raporlanıyor.

Türkiye’nin tüm illerinde yer alan valiliklerde ve İstanbul, Ankara ve İzmir illerinde toplamda 48 merkez ilçe kaymakamlığında, hazırlanmış çalışma konseptine uygun bir şekilde Açık Kapı Birimleri kurulmuştur. Kaymakamlıklarda 3, valiliklerde 5 personel görevlendirildi. Açık Kapı Birimlerine yüz yüze, web sitesi veya mobil uygulama vesilesiyle başvuruda bulunulabiliyor. Başvurular elektronik sisteme kaydedilirken ilgili birimlere yönlendiriliyor, vatandaşa ‘Müracaatınızdan ötürü Valilik olarak teşekkür ederiz.” bildirimi ile otomatik olarak mesajla dönüş yapılıyor. 7 iş günü içinde talep sonuçlandırılıyor. Vatandaş zamanın her aşamasını, başvuru numarasıyla internet üzerinden ve mobil telefonuyla izleyebiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN