ABD’nin New Jersey eyaletinde bayraklar, süresiz olarak yarıya indirildi

ABD’nin New Jersey eyaletinde bayraklar, süresiz olarak yarıya indirildi

ABD'de yeni tip koronavirüs nedeniyle ölü sayısı 7 bin 402’ye yükseldi. New Jersey eyaletinde korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden insanlar için bayraklar yarıya indirildi.

ABD’nin New Jersey Valisi Phil Murphy, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden insanlar için bayrakların süresiz olarak yarıya indirilmesini emreden bir genelde imzaladığını duyurdu.

Murphy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada ”Bu, devletimizi vuran en büyük trajedilerden biri. Kaybettiklerimiz ve kaybedeceklerimiz için sürekli ve görünür bir anıta sahip olmalıyız” dedi.

New Jersey eyaletinin bayrağı yarıya indiren ilk eyalet olduğunu belirten Vali Murphy, "Bu, devletimizi ve ulusumuzu vuran en büyük trajedilerden biri ve Kovid-19'un toplumumuzda yaşattıklarını unutmamalıyız. Aileler, kaybettikleri sevdiklerinin cenazelerine bile sahip olamadıklarını, bu kayıpların unutulmamasını sağlamak için küçük bir yol ama önemli bir yoldur” ifadelerini kullandı.

ABD'nin New Jersey eyaletinde korona virüs salgınında, 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

TOPLAM ÖLÜ SAYISI 7 BİN 400'Ü GEÇTİ

Koronavirüsün merkezi üssüne haline gelen ABD'de virüs kaynaklı ölümler her geçen gün artıyor. Salgının en fazla görüldüğü New York eyaletinde virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 935'e, vaka sayısı 103 bin 60’a ulaştı.

New York'un ardından en fazla vaka sayısı New Jersey eyaletinde kaydedildi. New Jersey'de hayatını kaybedenlerin sayısı 646’ya, vaka sayısı ise 29 bin 895'e yükseldi.

Michigan eyaletinde ise vaka sayısı 12 bin 500 olurken, virüs kaynaklı hayatını kaybedenler 479 olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN