ABD'deki George Floyd protestolarında koronavirüs uyarısı: Vaka sayısı üç kat artacak

ABD'deki George Floyd protestolarında koronavirüs uyarısı: Vaka sayısı üç kat artacak

Koronavirüs (corona virüsü) salgının merkez üssü haline gelen ABD'de, polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd için düzenlenen protestolara ilişkin uzmanlardan uyarı geldi. Sağlık uzmanları, protestolarla birlikte yeni vaka sayısının üç kat artacağı yönünde tahminde bulunarak, ABD Sağlık Bakanlığı'nı uyardı.

ABD hem yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını hem de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd için ülke genelinde düzenlenen protestolar ne salgın ne de önlem dinliyor.

'DEVAM EDERSE VAKA SAYISI ÜÇ KAT ARTACAK'

Eylemlerin dozunun artmasıyla birlikte ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri yetkilileri vaka sayılarının protesto öncesi dönemden üç kat artacağına dikkat çekti. Sağlık yetkilileri, ABD’de başlayan protestoların koronavirüsün yayılımını artıracağı konusunda endişelerini Sağlık Bakanlığı'na ilettiği öğrenildi.

Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri’nde görevli uzmanlar protestolar sırasında korunamayan fiziksel mesafe nedeniyle virüsün yayılmasına yönelik risk taşınıdığını ifade ettiği belirtildi.

ABD'DE SON DURUM

ABD'de, yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 704 artarak 106 bin 945'e çıktı. ABD, Kovid-19 salgınının merkez üssü ve en çok can kaybının yaşandığı ülke olmaya devam ediyor. Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği "Worldometer" internet sitesine göre, ABD'de virüs bulaşan kişi sayısı son 24 saatte 21 bin 507 artarak 1 milyon 860 bin 626'ya ulaştı.

NE OLMUŞTU?

46 yaşındaki George Floyd, önceki akşam, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN