3 faz yardım paraları ne zaman yatacak? 1000 TL sosyal yardım parası ne zaman ödenecek?

3 faz yardım paraları ne zaman yatacak? 1000 TL sosyal yardım parası ne zaman ödenecek?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un geçtiğimiz günlerde açıklamasını yaptığı sosyal yardımların başvuruları e-Devlet üzerinden yapıldı. Peki 3 faz yardım paraları ne zaman yatacak? 1000 TL sosyal yardım parası ne zaman ödenecek? Tüm bilgiler karar.com'da...

Koronavirüs (corona virüs) salgını ile mücadele kapsamında mağdur olan vatandaşları desteklemek amacı ile sosyal yardımların verileceği duyurulmuştu. 2 milyon 300 bin hane 1000 TL yapılacak olan sosyal yardımların bekleyişine devam ediyor. 1000 TL sosyal yardım parası ne zaman ödenecek? İşte detaylar...

3 FAZ YARDIM PARALARI NE ZAMAN YATACAK?

E-Devlet üzerinden Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Pandemi Sosyal Destek Programı 3. Faz başvuruları yapıldı. Şimdi gözler başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihte. Online olarak başvurularını tamamlayan vatandaşların 1000 TL’lik sosyal yardım heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Ödemeler PTT şubeleri aracılığı yapılıyor. Konu ile ilgili açıklamaları bekleyen vatandaşların gözü kulağı Bakanlıkta.

Başvuruların e-Devlet üzerinden yapıldığı sosyal desteklerin ilk iki fazında ödemeler gerçekleşti. 3. Faz için bakanlık kapsam genişlemesine gitti. Buna bağlı olarak ilk iki fazda destekten yararlanamamış olanlar 3. Fazda 1000 TL’lik yardımdan yararlanabilecek. Aynı zamanda Kısa Çalışma Ödeneği ile birlikte İşsizlik Ödeneğinden faydalanan kişilerin başvuruları değerlendirilmeye alınmayacak. Bu yardımdan faydalanamayacak diğer kişiler ise memurlar, kamu işçileri, emekliler de yararlanamayacak. Geri kalan tüm haneler başvuruda bulunabilecek.

e-Devlet üzerinden başvuruların yapıldığı sosyal destek paketinde başvurular kişilerin TC kimlik numarası dikkate alınarak kabul edilecek. TC kimlik numarasında kişinin son hanesine göre başvuru günleri belirlenmiş olacak. Buna bağlı olarak son hanesi 0 olanlar pazartesi günü, 2 olanlar Salı günü, 4 olanlar Çarşamba günü, 6 olanlar Perşembe günü, 8 olanlar ise Cuma günü başvuru yapabilecekler. Hafta sonu yani cumartesi Pazar günleri ise TC kimlik numarasına bakılmaksızın herkes başvuruda bulunabilecek.

Başvuru sırasında kişiler belli bir takım soruları yanıtlaması gerekiyor. Ve belli bir gelir kıstası bulunmuyor.

1000 TL SOSYAL YARDIM PARASI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Ödemelere ilişkin zaman ve nasıl ödeneceği ile ilgili açıklama ilerleyen günlerde yapılacak. Başvuru yapan vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden takip edebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN