25 kadının gözünden Kibele

25 kadının gözünden Kibele

Trump Art Gallery, 8 Mart kapsamında kadının farklı özelliklerine odaklanan ‘KYBELE’ adlı karma sergi için kapılarını açtı.

Adını kadim kültürlerden alan sergide 25 sanatçının birbirinden farklı kadın betimlemeleri yer alıyor. Ana Tanrıça anlamına gelen Kybele Neolitik ve Kalkolitik çağlarda, Hitit ve Frigler döneminde tanrıların en büyüğü, bütün tanrı ve tanrıçaların anası olarak kabul ediliyor.

Çatalhöyük başta olmak üzere birçok yerleşim yerinde yapılan kazılarda bulunan ‘Ana Tanrıça’ figürleri, anaerkil bir yaşantıya işaret ediyor. Sergi kadınların tarih boyunca, doğurgan imgelerle temsil edilmeleri, hayatın devamlılığını sağlayan su, ağaç gibi unsurlarla anılmalarına saygıda bulunarak birbirinden özel kadın tasvirlerini biraraya getiriyor. Küratörlüğünü Kenan Bahadır Derre’nin üstlendiği sergi 31 Mart’a kadar ziyarete açık.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN