2020 kısa çalışma ödeneği ne kadar? Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları

2020 kısa çalışma ödeneği ne kadar? Kısa çalışma ödeneği başvuru şartları

Koronavirüs (corona virüs) tedbirleri kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan kısa çalışma ödeneği duyurulmuştu. Peki 2020 kısa çalışma ödeneği ne kadar? İşte detaylar…

İşverenlere destek amaçlı açılan Kısa Çalışma Ödeneği duyurusu ilgili Bakanlık tarafından yapılmıştı. Müracaatların İŞKUR üzerinde yapıldığı kısa çalışma ödeneği başvuru şartları neler? Tüm bilgiler karar.com’da…

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ŞARTLARI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında işverenlere destek amaçlı açılan Kısa Çalışma Ödeneği için başvurular başladı. Başvurular İŞKUR üzerinden yapılıyor. Çalışma sürelerini azaltan veya durduran işletmeler için sadece bir kereye özel üç aylık kısa çalışma desteği ödeneği verilecek. Ancak iş verenler bu destekten faydalanabilmek için çalışanlarını çıkarmamış olacak. Vergi borcu olan veya sigorta prim borcu olan işverenler de bu destekten yararlanabilecek.
İşverenlere destek amacı ile koronavirüs tedbirleri kapsamında kısa süreliğine çalışmalarına ara veren veya personel kısıtlamasına giden işverenleri kapsıyor.

İşte kısa çalışma ödeneği başvuru şartları:

- Ödenek sadece 3 ay için geçerli olacak
- Ödenek işçilerin tamamını kapsamaktadır.
- Çalışan sayısında bir alt limit yok
- Daha önce herhangi bir nedenle başvuruda bulunmuş işyerleri tekrar faydalanabilecek
- Çalışanlar değil işverenlerin başvurması gerekir
- Kısa çalışma ödeneği kapsamında çalışmadığı süre içinde maaşı aylık her ayın 5’inde yatacak
- Şartları yerine getiren yabancı çalışanlar içinde başvuruda bulunulabilir
- Bu destekten yararlanan işletmeler başta asgari ücret olmak üzere başka tüm istihdamlardan yararlanabilecekler.
- İşsizlik fonu üzerinden çalışanların genel sağlık sigorta primleri ödenecek.
- İşveren kısa çalışma ödenek desteği aldığı süre içerisinde çalışanlarının kısa veya uzun vadeli sigortalarını ödemeyecek.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ÖDENEK NE KADAR?

Kısa çalışma ödeneği kapsamında çalışanlara ödenecek tutar en son eline gelen miktarın günlük brütünün yüzde 60’ı kadarı ödenecek. En fazla ödenecek tutar ise aylık asgari ücretin yüzde 150 oaranı kadar olacak. Buna göre damga vergisi düşürüldükten sonra çalışan en düşük 1.752.40 lira en yükse ise 4.380 TL arasında bir tutar alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN