PTT ücretsiz maske dağıtımına başlıyor

PTT ücretsiz maske dağıtımına başlıyor

PTT, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının almış olduğu karara istinaden, online ortamda ePttAVM.com üzerinden ücretsiz olarak maske temini sağlanacağını duyurdu. Maske dağıtımı 20-65 yaş arası vatandaşlara da yapılacak. Maskeler PTT tarafından evlere ulaştırılacak. Maske hakkından yararlanmak için PTT İnternet sitesinden form doldurulacak. Başvuruların alınmaya başladığı ilk saatlerde internet sitesi üzerinde büyük bir yoğunluk oluşan PTT'den yapılan açıklamayla, ücretsiz maske siparişlerinin e-devlet üzerinden alınacağı duyuruldu.

Geçtiğimiz günlerde pazar ve market gibi sosyal alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmişti. PTT'nin online alışveriş sistemi ePTTAVM üzerinden ücretsiz maske temini yapılabileceği açıklandı.

MASKELER NASIL ALINIR?

Ücretsiz maske temini için maske.epttavm.com adresine giriş yapmak gerekmekte.

Vatandaşların her hafta 1 paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.

Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun.

PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

Ücretsiz maske dağıtımı 20-65 yaş arası vatandaşlara da yapılacak. T.C kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uymanız durumunda maskeniz tarafınıza gönderilecektir.

BAŞVULAR E DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Maske temin başvurularını kendi sitesi üzerinden yapan PTT, https://maske.epttavm.com adresinden yeni bir açıklama yayınlayarak ücretsiz maske talep başvurularının e-Devlet Kapısı üzerinden alınacağını duyurdu.

PTT'den yapılan açıklamada, "Değerli Vatandaşlarımız, yoğun ilginize teşekkür ediyoruz. Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz. Anlayışınız için teşekkür ederiz. Saygılarımızla" denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN