Çatalca halkından maden ocağına karşı büyük direniş: ÇED toplantısını yaptırmadılar

İstanbul Çatalca'da yapılması planlanan maden ocağı projesi, halkın büyük tepkisini çekti. Gümüşpınar Mahallesi'nde gerçekleştirilmesi planlanan ÇED toplantısı, Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel öncülüğünde protesto edildi. "Madene Hayır!" sloganları atan vatandaşlar, ÇED toplantısının yapılmasına izin vermedi.

İstanbul Çatalca'nın Gümüşpınar Mahallesi'ne yapılması planlanan maden ocağına karşı halk ve yetkililer birleşti. Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen protestoda, maden ocağına karşı güçlü bir duruş sergilendi. Başkan Güzel, "Çatalca hepimizin. Bu konunun takipçisi olacağız ve madene karşı duruşumuz sürecek" dedi.

'HEP BERABER TAKİP EDECEĞİZ'

Gümüşpınar Mahallesi'nde yapılması planlanan maden ocağıyla ilgili ÇED toplantısı, "Madene Hayır", "Her Ağacı Savunacağız" pankartlarıyla protesto edildi. Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, burada yaptığı konuşmada, maden ocaklarının açılmasına karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti. Güzel, "Çatalca Meclisi'nde bu konuyu gündeme getirdik. Bugün burada bir maden ocağının ÇED toplantısı için toplanmış bulunuyoruz. Çatalca hepimizin. Bu konu geçtiğimiz Cuma günü Meclis gündemimize getirilmiş, bir meclis üyemiz tarafından bilgi verilmişti. Bende bu konunun siyaset üstü tutulması gerektiğinden bahsederek siyaset yapan herkesin bu toplantı gün ve saatinde Gümüşpınar mahallemizde olması gerektiğini ifade ederek davet etmiştim. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığımız bundan sonraki süreçte de devam edecektir ve bunun takibi de bütün siyasetçilerin gündeminde olacaktır. Hep beraber takip edeceğiz" dedi.

KUZEY ORMANLARI SAVUNMASI DA KATILDI

Kuzey Ormanları Savunması'nın da destek verdiği eylemde, ÇED toplantısına girilmemesi kararı alındı. Bu karar bir tutanakla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na iletildi. Hazırlanan tutanak, Belediye Başkanı Erhan Güzel, CHP İlçe Başkanı Yakup Yaşar ve diğer siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar tarafından imzalanarak ilgili makamlara teslim edildi. Tutanakta, halkın maden ocağı projesine karşı olduğu ve ruhsatın iptalini talep ettikleri belirtilerek, toplantının sonlandırıldığı ifade edildi.

TUTANAKTAN DETAYLAR

"13/05/2024 tarihinde İstanbul İli Çatalca İlçesi, Gümüşpınar Köyü adresinde HD Agrega Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 200707898 ruhsat numaralı Kalker Ocağı Ve Kırma Eleme Tesisi Projesi ile ilgili saat 11.00’de Gümüşpınar Köyü Kapalı Pazar ve Düğün Salonunda gerçekleştirilmesi planlanan ÇED Yönetmeliği uyarınca halkın katılımı için yapılacak toplantı yerine gelindi. Toplantı saatinde ilgililerin hazır bulunduğu görüldü. Toplantı mahallinde halkın bu projenin halkın yaşam alanlarına yakınlığı söz konusu olduğu için proje tanıtımını dinlemek istemedikleri, projenin yapılmasını istemediklerini dile getirdiler. Ruhsatın iptalini talep ettiklerini belirttiler. Tepkilerin devam etmesi üzerine toplantı sonlandırılarak iş bu tutanak tanzim edilmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN