Büyükşehir belediyesinden toplu ulaşım kartlarına kısıtlama! İsyan ettirecek düzenleme: Artık ek ücret ödeyecekler

Büyükşehir belediyesinden toplu ulaşım kartlarına kısıtlama! İsyan ettirecek düzenleme: Artık ek ücret ödeyecekler

Milyonlarca nüfusu olan bir kentte hayata geçirilen yeni uygulamayla özel haklara sahip kişiler için toplu ulaşımda uygulanan sınırsız biniş hakkı kaldırıldı. İşte detaylar...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi (KBB), ücretsiz ve indirimli seyahat kartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle birlikte toplu taşıma araçlarında sınırsız biniş hakkı sona erdi.

TOPLU ULAŞIM KARTLARINA SINIRLAMA GETİRİLDİ

Artık ücretsiz seyahat eden 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile indirimli bilet kullanan 60 yaş ve üzeri vatandaşlara 4 kez ücretsiz biniş hakkı tanındı. Ayrıca öğretmenlere de sınırlama uygulanarak günlük 4 ücretsiz biniş hakkı verildi. Bu sınıra ulaşan kart sahipleri, geri kalan seyahatlerinde tam ücret ödemek zorunda olacak.

ÖHO SAHİPLERİNE ÖDEME DESTEĞİ ARTIRILDI

HalkTV'de yer alan habere göre, öte yandan Kocaeli'de Özel Halk Otobüsü sahiplerine yapılan aylık destek ödemelerinde artışa gidildi. Ayrıca ücretsiz ve indirimli seyahat hakkından yararlanan minibüsçülere de sağlanan yıllık destek miktarının artırılmasıyla birlikte özel ulaşıma toplamda 700 milyon TL'lik bir destek sağlanacak. Karar, Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin yetki kararı sonrasında hayata geçti.

ÖHO ARAÇLARINA P PLAKASI VERİLDİ

KBB Ulaşım Daire Başkanlığı, ihale sürecine çıkarılacak olan otobüslerle ilgili detaylı bilgiler paylaşırken, 108 özel halk otobüsünün P plakaya dönüştürüleceğini duyurdu. Geçtiğimiz yıl 465 aracın P plakaya dönüştürüldüğü bilgisi verilirken, 108 hat sahibinin başvuru yapmadığı için P plaka alamadığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN