Beklenen haber geldi Türkiye'ye müjde verildi! 15 Mayıs'ı bekleyin...

Beklenen haber geldi Türkiye'ye müjde verildi! 15 Mayıs'ı bekleyin...

Türkiye için beklenen müjdeli haber geldi. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre 15 Mayıs işaret edildi. O tarihten itibaren başlayacağı söylenerek, vatandaşlara karşı uyarılar da yapıldı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Uzman isimden hem müjde hem de kötü haber geldi. Türkiye gündemine oturan tahminlerini paylaşarak 15 Mayıs tarihini işaret etti. Altı çizilen tarihten itibaren başlayarak sezonu açacak. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji Mühendisi Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kritik uyarılarda bulundu.

ankara-sel-uyari-h6t4-cover.jpg

SEL UYARISI

Türkiye, bugün itibarıyla yoğun bir yağışlı havanın etkisi altında. Çanakkale, Balıkesir başta olmak üzere, gün içinde Sinop, Kastamonu, Kayseri ve Sivas gibi birçok ilde kuvvetli yağışların meydana gelmesi bekleniyor. Prof. Dr. Orhan Şen, yapılan son değerlendirmelere göre, kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı ve kısa süreli fırtınalara yol açabileceği uyarısında bulundu.

Şen'in verdiği bilgilere göre, yağışlar öğleden sonra Türkiye'nin doğu bölgelerine doğru kayacak. İstanbul, İzmir, Adana'nın kuzeyi ve Antalya gibi büyük şehirlerde de yağmurlu havanın etkisi gözlenecek. Ankara'da ise sıcaklık 18 dereceye kadar düşecek.

Özellikle Pazar gününden itibaren gece sıcaklıklarının iç kesimlerde ortalamanın altına düşmesi bekleniyor. Marmara'nın güneyi ve doğusu, İç Ege ve İç Anadolu'da zirai don olayı meydana gelebilir. Pazartesiden itibaren ise yağışlar doğu bölgelerine çekilecek ve sıcaklıklar yükselmeye başlayacak.

ingiltere-sicak-trt-haber-kolaj-1880324-1.jpg

15 MAYIS'I BEKLEYİN

Prof. Dr. Orhan Şen, 15 Mayıs'tan sonra Türkiye'nin yüksek sıcaklıklarla yaz mevsimine giriş yapacağını ifade ediyor. Bu dönemde, özellikle güneşli ve sıcak günlerin hakim olması bekleniyor. Vatandaşlar, mevcut yağışlı ve soğuk hava şartlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN