Emeklilere indirim kararı Resmi Gazete'de

Emeklilere indirim kararı Resmi Gazete'de

Emeklilere, kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanma imkanı veren uygulama, bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu refah artırıcı yeni uygulamalar kapsamında emekliler için adımlar atıldı. Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karar doğrultusunda, emeklilere yönelik bir dizi sosyal kolaylık sağlanacak.

Karara göre, emekliler artık kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli olarak faydalanabilecekler. Bu düzenleme, emeklilerin ekonomik olarak daha rahat etmelerine katkı sağlayacak ve sosyal yaşamlarını destekleyecek. İndirim uygulaması, 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

BAKANLIĞA BAĞLI SPOR TESİSLERİ DE KULLANILABİLECEK

Bunun yanı sıra, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesislerinin de emeklilere açılması kararlaştırıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN