Kayboldukları ıssız adadan ağaç yapraklarıyla kurtuldular! Böylesi ancak filmlerde olur sanıyorduk

Kayboldukları ıssız adadan ağaç yapraklarıyla kurtuldular! Böylesi ancak filmlerde olur sanıyorduk

Okyanusta balık tutarken teknelerinin bozulmasıyla ıssız bir adaya sığınan balıkçılar, ağaç yapraklarıyla kumların üzerine "YARDIM" yazarak kurtuldu. İşte detaylar...

Pasifik Okyanusu'nda yer alan ada ülkesi Mikronezya'nın bir parçası olan Pikelot Mercan Adası çevresinde 31 Mart 2024 günü balık tutmayı planlayan üç kişinin 20 metrelik tekneleri dalgalara takıldı ve dıştan takmalı motoru hasar gördü.

Issız Pikelot Mercan Adası'na çıkan balıkçıların telsizlerinin pili, yardım çağıramadan bitti.

NTV'de yer alan habere göre, kazazedeler 31 dönümlük adadan palmiye yaprakları topladılar ve sahile İngilizce "YARDIM" yazarak beklediler.

Mahsur kalan kişilerin isimleri ABD Sahil Güvenlik tarafından açıklanmadı ve yakınlarıyla iletişime geçme girişimlerine yanıt alınamadı.

ABD Sahil Güvenlik yetkilileri, üç kişinin bir hafta boyunca hindistan ceviziyle beslendiğini ve küçük bir kuyudan tatlı su elde ettiğini söyledi.

AĞAÇ YAPRAKLARIYLA YARDIM İSTEDİLER

Balıkçıları arama çalışmaları 6 Nisan 2024'te, akrabalarından birinin ABD'nin Pasifik bölgesi Guam'daki kurtarma görevlilerini arayıp, 160 kilometreden daha uzak bir ada olan Polowat Atolü'ne dönmediklerini söylemesiyle başladı.

Sahil Güvenlik, Japonya'nın Okinawa kentindeki Kadena Hava Üssü'nden gönderilen ABD Donanması P-8A keşif jetinin, 7 Nisan'da sahilde palmiye yapraklı "YARDIM" tabelasını gördüğünü söyledi.

Donanma jeti, üç adama hayatta kalma paketleri bıraktı ve konumlarını kurtarma merkezine iletti.

YOK BÖYLE TESADÜF

Bir gün sonra, Hawaii'deki Barbers Point Hava İstasyonu'ndan uçan Sahil Güvenlik HC-130'u, mürettebata iyi durumda olduklarını ve Polowat'a geri dönmek için yardıma istekli olduklarını söyleyebilen adamlara bir telsiz bıraktı.

Kurtarma ekibi, adaya ulaştığında, bir sürprizle karşılaştı. Kurtarma ekibinden biri olan 2. Sınıf Astsubay Eugene Halishlius, mahsur kalan adamların kendisi gibi Mikronezyalı olduğunu ve yerel dilde konuştuklarını fark edince şaşkına döndü.

Daha da şaşırtıcı olanı, kurtarılan adamlardan birinin Halishlius'un akrabası olduğunu öğrenmesiydi. Bu, adada gerçekleşen ikinci kurtarma olayıydı ve ilk olayda da benzer bir durum yaşanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN